A venit primavara si, pentru ca ne apropiem de sezonul cald, este momentul sa renuntati la fructele si legumele de import si sa alegeti sa le consumati pe cele care se fac acum, in Romania.
Genetic vorbind, este recomandat sa mancam alimente de pe meleagurile noastre, iar nutritionistii recomanda consumul acestora cat mai BIO. Asa ca daca aveti ocazia sa le cumparati de la tarani, faceti-o.
Ce mancam in luna MARTIE
Pamantul de-abia incepe sa se incalzeasca, asa ca luna martie este una mai rece, in care puteti gasi in piata spanac, urzici, marar, ceapa verde, loboda, untisor, frunze de papadie si usturoi verde.
Spanacul si urzicile sunt foarte bogate in fier, asa ca este musai sa le consumati, mai ales ca acum se gasesc din abundenta.
Ce mancam in luna APRILIE
Ridichile proaspete apar acum la tarabe si puteti sa le folositi in salate cu incredere. Aceste legume sunt foarte apreciate pentru continutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar si pentru continutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. Ridichea de luna contine si foarte multi antioxidanti si este ideala de consumat daca te confrunti cu astenia de primavara, avand in vedere toate vitaminele pe care le contine. Este de asemenea si un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii.
De asemenea, tot in aprilie apar corcodusele, merele verzi si perele.
Ce mancam in luna MAI
Luna mai este un rai cand vine vorba de varietatea legumelor si fructelor proaspete pe care le gasim in Romania. De-acum gasim in piata rosii, castraveti, vinete, morcovi, sfecla rosie, gulii si rozmarin. Apar si ciresele de mai, capsunele, chiar si zmeura.