lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: 3 alimente minune ce pot fi folosite in post | Centrul Fericirii lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground:

Cautare …

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Articole
Blog
Noutăți
Știri
Uncategorized
Zone Centrul Fericirii

3 alimente minune ce pot fi folosite in post

Fie ca tineti postul Craciunului sau ati adoptat un stil de viata vegan, de multe ori se intampla sa fiti in pana de idei cand vine vorba de retete. Un post echilibrat presupune consumarea unei game variate de leguminoase, legume, cereale integrale, nuci si seminte. Chiar daca la inceput poate parea greu, carnea si lactatele pot fi inlocuite cu usurinta de substituente care sa asigure necesarul de nutrienti zilnici. Iata trei alimente care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta:

Avocado

Foarte bogat in fibre, acest fruct minune contine nu mai putin de 18 aminoacizi, ce sunt utilizati de organism in formarea proteinelor complexe. Este o sursa bogata de vitamine, B6, C, E si K fiind cateva dintre cele mai importante care se gasesc intr-un avocado. De asemenea, consumul acestui fruct intareste imunitatea si blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase.

Mai mult, chiar daca este bogat caloric, avocado contine grasimi sanatoase. Consumat cu moderatie,a ccelereaza metabolismul si poate ajuta in curile de slabire.

Avand o textura untoasa, poate fi folosit in prepararea dulciurilor, ca substituent al untului.

Nautul

Aceasta leguminoasa este foarte bogata in proteine si fibre, fiind o solutie ideala pentru cei care tin post si vor sa aiba parte de mese satioase. Reprezinta o sursa importanta de fier si este folosit in alimentatia femeilor care sunt gravide sau care alapteaza. Nautul este bun pentru inima si stabilizeaza nivelul zaharului in sange.

Poate fi consumat in diverse forme, printre cele mai cunoscute mancaruri fiind humusul si chiftelutele din naut. De asemenea, boabele de naut pot fi utilizate si in salate alaturi de cruditati.

Rodia

Putini stiu ca rodia contine foarte multe minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, iod si potasiu fiind doar cateva dintre ele), vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E, si P) si 15 aminoacizi, fiind singurul fruct care contine aceasta combinatie de nutrienti. Consumul de rodii scade riscul accidentelor vasculare, imbunatateste memoria, previne cancerul de san si are efecte anti-inflamatorii.

Acest fruct poate fi consumat singur sau in diverse mancaruri. Semintele se folosesc in salate, dand un gust dulce acrisor acestora. De asemenea, se prepara si sosuri, una dintre retetele simplu de facut fiind morcovi caramelizati in sos de rodie.

No Comments Yet.

Leave a comment

Left Menu IconMeniu
Centrul Fericirii